Online rejsetips

Spændende rejser

Få en fantastisk rejseoplevelse i den kroatiske by Split

Kroatiens næststørste by, Split er et godt sted at se det dalmatiske liv, som det virkelig leves. Altid summende, har denne sprudlende by lige den rette balance mellem tradition og modernitet. Gå ind i Diocletians palads, en af verdens mest imponerende romerske monumenter, og du vil se snesevis af barer, restauranter og butikker blomstrende midt i de atmosfæriske gamle mure, hvor Split livet har taget form gennem tusindvis af år.

For at toppe det, har Split og et helt unikt landskab. Byens dramatiske kystbjerge virker som den perfekte baggrund for det turkisblå Adriaterhavet og hjælper med at aflede opmærksomheden fra de snesevis af lurvede højhusblokke, der fylder dens forstæder. Det er dette aspekt af Split, der giver det en unik og kontrastpræget atmosfære, der bestemt er en rejse til Split i Kroatien værd. Book rejsen gennem Spies lige her.

Top attraktioner i Split

 • Katedralen i St Domnius
  Splits ottekantede katedral er en af ​​de bedst bevarede gamle romerske bygninger stående i dag. Det blev bygget som et mausoleum for Diocletian, den sidste berømte forfølger for de kristne.
 • Diocletians palads
  I nærheden af ​​havnen er Diocletians palads en af ​​de mest imponerende romerske ruiner, der eksisterer, og hvor du vil tilbringe det meste af din tid i Split. Forvent ikke et palads, men heller ikke et museum.
 • Zinfandel
  Atmosfæren er mere som en eksklusiv vin bar, men maden er også i topklasse. Menuen indeholder lækre risottoer, hjemmelavet pasta, kalvekød pasticada (traditionel dalmatisk gryderet), burgere, steaks og fisk.
 • Konoba Matejuška
  Denne hyggelige, rustikke kro i en gangbro fra strandpromenaden er specialiseret i velforberedte skaldyr .
 • Klis Fortress
  Fæstningen kontrollerer dalen, der fører ind i Split og spredes langs en kalksten mur på 385 meter på sit højeste punkt.
 • Jupiter-templet
  Oprindeligt et gammelt romersk tempel, dedikeret til gudernes konge. Bestemt en smuk bygning, der bør aflægges et besøg.
 • Arkæologiske museum
  En skattekiste af klassisk skulptur og mosaik vises på dette fremragende museum, en kort gåtur nord for byens centrum. Det meste af den enorme samling stammer fra de gamle romerske bosættelser i Split.

Rejse til Kroatiens næststørste by med Spies

Du booke din rejse til Kroatien gennem Spies, der har flere indkvarteringer i Split – landets næsstørste by. Book din rejse i god tid, hvis du vil have en god pris eller kig efter en afbudsrejse til Kroatien, hvis du gerne vil af sted her og nu.

Skriv en kommentar