Online rejsetips

Tips til at få en billig rejse

Hvis man grundigt forbereder sig selv og familien, så kan man faktisk komme billigt på ferie sammen, og det gør det jo nemmere at spare penge op til ferien og giver en bedre økonomi til souvenirs eller til en uge ekstra måske på feriestedet. Først og fremmest bør man vælge en feriedestination, som de fleste synes om. Man kan også vælge mellem disse former for ferieture:

 • Leje sommerhus.
 • Storbyferie med hotel.
 • Skiferie.
 • Charterrejse sydpå.
 • Campingferie.
 • Cykel- og teltferie.

Den dyreste måde at holde ferie på er at vælge en charterrejse med luksushotel, men hvis man virkelig helst vil på charterrejse, så findes der også en del tips til at gøre rejsen billigst muligt. Grundlæggende set betyder længden og afstanden en del for prisen, så derfor bør man holde ferien så tæt på hjemmet som muligt og så kortvarig som muligt. Det er altid billigst at køre selv, hvis man kan fylde bilen op med hele familien, og man kan desuden altid spare mange penge ved at bestille hotel eller sommerhus udenfor højsæsonerne.

Afbudsrejser

I dag kan de fleste selv bestille en rejse hjemmefra via rejsebureauernes hjemmesider, således man blot betaler på nettet og får en bookingkode på mail. Hvis man kontakter et rejsebureau, så vil de ofte være dyrere for den samme rejse, da de jo også skal have noget for ulejligheden. Forbrugerne kan enten vælge rejser året rundt til alle mulige destinationer, og dagspriserne er listet på hjemmesiden. Man indtaster blot disse oplysninger:

 • Afrejselufthavn.
 • Ankomstlufthavn
 • Startdato for rejsen.
 • Slutdato for rejsen.
 • Antal voksne og børn.

Herefter får man på under et minut en liste over de tilgængelige rejser, og man kan så tilvælge hoteller, forplejning og bagage efter jeres individuelle behov. Flere hjemmesider har søgemaskiner der kan endda tjekke alle rejsebureauernes tilbud, således man nemt kan danne sig et overblik. Man kan også vælge afbudsrejser, der ofte er en del billigere men meget mere begrænsede i antal destinationer og ofte med et kort varsel før afrejsen. Hvis man er fleksibel med afrejsedatoen, så kan man nemt spare over 50 % på priserne på afbudsrejser, og med all inclusive får man desuden samme rabat på maden og hotellet, hvilket gør den samlede rejse meget billig.

Andre sparetips

Man kan desuden spare mange penge på ferien ved at følge generelle spareregler, som blandt kan være at ikke vælde de dyreste restauranter og dyreste forretninger at handle i. Man bør handle på samme måde som på hjemmefronten, således man køber madvarer på tilbud og kommer i fryseren, således man selv kan tilberede nogle af måltiderne på ferien.

Man finder de billigste flybilletter, når man bestiller ferien mange måneder i forvejen, og man kan endda gratis tilmelde sig nyhedsbreve og kampagner, så man på den måde kan holde sig orienteret om de bedste tilbud. Nogle gange opnår man de bedste priser ved at rejse fra en nærliggende lufthavn, ved at kombinere forskellige flyselskaber og ved at rejse på skæve tidspunkter.

På flere hjemmesider kan man også sammenligne hotellers priser, beliggenheder og faciliteter, og der kan også spares mange penge ved at vælge det rette sted til overnatningerne.