Online rejsetips

Sydafrika – de 5 måske mest uventede oplevelser

Skal du opleve noget ekstraordinært, bør du tage en tur til Sydafrika. Turen derned vil være en lang rejse, men hele besværet værd. Sydafrika er måske ikke den mest oplagte destination for os danskere, selvom der er et væld af oplevelser, som har potentiale til at kunne tiltrække.

Denne artikel forsøger at give dig indblik i nogle af de mest uventede oplevelser, du kan få i Sydafrika og Cape Town. Det helt specielle – og lidt spøjse – ved at rejse til Sydafrika er, at du ikke, som du måske skulle tro, krydser et hav af tidszoner og dermed er kvæstet, når du når frem. Turen går faktisk direkte syd og befinder sig dermed altid inden for næsten den samme tidszone kun adskilt af én time.

Vandfalds-hike i Tsitsikamma

Sydafrika er hjem for et hav af fantastiske naturoplevelser. Landet huser forskellige nationalparker og et klima, som tillader at kunne opleve lidt af hvert rent vejrmæssigt. Mange kender Sydafrika for dets historie omkring frihedskæmperen Nelson Mandela, som var fængslet på Robben Island, der er placeret ud for Sydafrikas kyst.

Sydafrika byder dog på en række uventede – og opløftende – oplevelser. Den første oplevelse, er the Waterfall Trail. Den fascinerende vandretur langs de mange vandfald kan du påbegynde i Tsitsikamma Nationalpark. Nationalparken ligger på den sydligste del af Sydafrika nær byen Port Elizabeth. The Waterfall Trail giver mulighed for at tage nogle fascinerende og smukke naturbilleder samt at hike i det sydafrikanske landskab.

Vinsmagning i velrenommerede distrikter

Måske vidste du allerede, at Sydafrika har et godt ry, når det gælder vinproduktion. Der findes mange velrenommerede vingårde i Sydafrika, og du har mulighed for at komme til vinsmagning hos mange af dem.

Der findes både vingårde i Cape Town og uden for Cape Town, og faktisk findes der så mange vingårde, at det kan være svært at holde overblik over dem alle. Sydafrika har forskellige regioner med tilhørende vingårde, men nogle af de forskellige og populære vinregioner er blandt andet Stellenbosch, Constantia og Swartland.

Ikoniske bjerge kan bestiges

Sydafrika kan tilbyde fantastiske bjergbestigninger med ikoniske og ekstremt populære bjerge som mål. De to mest populære hikes eller bjerge, du kan bestige, tæller blandt andet Taffelbjerget og Lion’s Head. Taffelbjerget fik sit navn, fordi bjerget har en flad top, som giver illusionen af at, det er en tallerken, som ligger placeret midt i landskabet.

Lion’s Head har fået sit navn på grund af hele bjergformationen, der ligner en liggende løve. Toppen af denne bjergformation er dermed Lion’s Head. Begge bjerge ligger tæt på hinanden og kan bestiges, såfremt du har godt fodtøj på og er i nogenlunde form. Begge bjerge er ikoniske og har sjove formationer, hvilket gør dem attraktive og anderledes at bestige.

Sublime, indbydende sandstrande

Noget af det nok mest overraskende og uventede omkring Sydafrika er, at du uden problemer kan finde ekstraordinært smukke strande a la Maldivernes hvide sandstrande med tilhørende krystalklart vand. Et af de nok bedste eksempler er Clifton Beach, som ligger placeret meget tæt på Lion’s Head i Cape Town.

Clifton Beach er en naturskøn strand med hvidt sand og et skummende, turkisblåt hav. Stranden er rolig på den måde, at der ikke er overfyldt, men heller ikke tomt. Lige op ad stranden ligger Lion’s Head og hviler og skaber en frodig og smuk baggrund for stranden.

Dyk med hajer i et bur

Er du den adrenalin-søgende type, vil du være interesseret i at dykke med hajer – dog i et bur. Det hele foregår mellem Cape Town og D’Agulhas tæt på Gaansbai. Du sejler med en båd ud til en dybde, hvor hajerne befinder sig. Herfra bliver du firet ned i et sikret stålbur og vil stå ansigt til ansigt med de farlige hvidhajer.

Gaansbai er ét af de få steder i verden, hvor du kan opleve hvidhajer fra buret på en sikker måde. Denne side af den Sydafrikanske kyst er desuden utrolig rå og smuk på en vild måde. Her er klipper og brusende hav og grøn og gul bevoksning på de tørre sten.