Online rejsetips

Oplev mere på turen med en rundrejse

Det er begrænset, hvor meget man kan opleve på en charterrejse, hvis man under hele ferien befinder sig på samme strandhotel og samme badestrand, også selvom man måske er inde i byen og se de mest populære turistattraktioner. Det kan ofte være en god idé at tage på en rundrejse i stedet for, således man ser det meste af landet, og har man en rejseleder med som guide, så vil man nemmere kunne prioritere programmet for ferien. Flere rejsebureauer tilbyder rundrejser og danske rejseledere, og man kan for eksempel hente inspiration hos Svane Rejser, der har specialiseret sig i at levere en rundrejse med rejseleder til landene:

  • Spanien.
  • Cuba.
  • Vietnam.

Hvis man har andre lande i tankerne, så må man jo søge efter et rejsebureau, der har gode tilbud på rejser med rejseleder til netop jeres foretrukne feriedestination.

Definitionen af en rundrejse

På opslagsværket Wikipedia kan man læse mere om rundrejser, der defineres som en rejse med 2 eller flere rejsemål, der besøges på forskellige tidspunkter i forbindelse med et planlagt program. En togrejse fra Frederikshavn til København vil naturligvis passere gennem flere danske stationsbyer, men der er ikke tale om en rundrejse, da byerne ligger på en lige linje mellem Frederikshavn og København.

Hvis man undervejs tog en afstikker til Grenå eller Esbjerg, så vil der være tale om en rundrejse, idet man har afveget fra den direkte forbindelse på turen. Man vil kunne få mange oplevelser på en rundrejse i et fremmed land, hvor man måske i selskab med en dansk rejseleder kan planlægge en tur, så man besøger de mest interessante turistattraktioner i landet.

Det giver både tryghed og fællesskab at rejse sammen med en erfaren rejseleder, der jo behersker sproget i landet og dets kultur. Ved at tilknytte en rejseguide på ferieturen, så kan man undgå at spilde tid, idet man kan koncentrere sig om at besøge de mest interessante og spændende udflugtsmål. En rundrejse leveres ofte som en pakkerejse, hvor rejsebureauet i forvejen har sørget for alt med transport og indkvartering og måske også forplejning, og så ender det med at være en all inklusiv rejse.

En rundrejse er naturligvis lidt dyrere end en normal charterrejse, men til gengæld vil man også kunne få mange flere minder med hjem fra turen, så merprisen er som regel givet godt ud.

Husk at kontrollere Rejsegarantifonden

Før man bestiller en kostbar rundrejse ved et rejsebureau, så bør man først lige kontrollere, om rejsebureauet er omfattet af Rejsegarantifonden, idet denne er en sikkerhed til turisterne, såfremt der opstår uventede problemer på turen herunder konkurser, forsinkelser, aflysninger mv. Man kan tjekke her på nettet, om dit rejseselskab er registreret hos Rejsegarantifonden. Man kan tilvælge en konkursdækning hos de fleste rejsebureauer, der netop sikrer dig, hvis flyselskabet går konkurs. Hvis du har købt din flybillet gennem et rejseselskab, som går konkurs, så vil rejseselskabet være forpligtet til at betale dig en ny billet.