Online rejsetips

Besøg det idylliske og historiske Alanya

Der findes enormt mange rejser til Alanya og med god grund. Det er nemlig et enormt dejligt sted at besøge, hvis man søger en kombination af muligheder for at gå på opdagelse og nyde en solferie i de skønneste omgivelser. Book din rejse til Alanya gennem Spies lige her.

Hvad er særligt ved Alanya?

Som en tidligere badebysbastion til en række af Middelhavskræfterne, har Alanya boomet de seneste årtier og er en tætbefolket turisthavn for overvejende hollandske og skandinaviske solsøgende. Om natten kan downtown området ligne ‘Vegas by the Sea’ – bortset fra at tage en bådtur eller en tur langs havnefronten, skifter mange besøgende kun mellem hotellets pool og den altomfattende buffetrestaurant. Men kig op fra stængerne og tatoveringslokalerne i et øjeblik, og du vil opdage at Alanya har rigelige charme. Det er et imponerende fæstningskompleks med resterne af et fint Seljuk-slot, nogle atmosfæriske ruiner og en spredning af traditionelle rød-gulvede huse, der dæmper gyderne, som klatrer op ad bakken.

Alanya er en fortælling om to byer. Det er den rige historie, der udgør byens karakter og unikke atmosfære, der bringer folk til området for at opleve det store antal ting at lave i Alanya. Gå til den smukke strand, gå under jorden i de vidunderlige Damlatas-huler eller besøg det historiske slot med sine velbevarede tårne. Byens naturlige skønhed og bemærkelsesværdige omgivelser venter bare på at blive udforsket.

Tre dagsudflugter i Alanya

  1. Alanya Slot
    Alanya’s berømte vartegn blev bygget i det 13. århundrede og ligger 250 meter højt på en klippefyldt halvø og giver en fantastisk panoramaudsigt over det turkisblå vand.
  2. Besøg det berømte Røde Tårn
    Det mest berømte tårn i Alanya er Det Røde Tårn. Beliggende på et mere tilgængeligt sted, er højlandet omgivet af hyggelige små butikker og caféer.
  3. Tag en dagstur til Manavgat
    Hvorfor ikke tage en dagstur ud af Alanya til den omkringliggende by Manavgat, som ligger mindre end en time væk? Tag en bus eller kør over kysten for at se pittoreske, traditionelle bygninger og storslåede vandfald skjult i naturskønne omgivelser.