Online rejsetips

Strandferie og udfordrende naturoplevelser i Kroatien

I sydeuropa tæt på Italien finder man landet Kroatien, der engang var en del af Jugoslavien, og det ligger ud til Adriaterhavet, således valfartende turister kan få herlige feriedage på luksushoteller langs kysten. Kroatien har været gennem mange år med borgerkrig, så det er et fattigt land med lave priser på alting. Som turist kan man dermed opnå masser af afslapning i komfortable omgivelser og til den helt rigtige pris. Man kan enten tage bilen ned til Kroatien, da man derved selv kan køre rundt og opleve det spændende og smukke land, der har masser af naturperler at byde på. Der er tale om en længere køretur, så de fleste vælger alligevel en kort flyvetur som en charterrejse, og for eksempel har Spies Rejser gode tilbud på charterrejser til Kroatien, hvor de har omkring 20 forskellige rejsemål med hver deres særegne charme.

Turistmål i Kroatien

De mest populære feriemål i Kroatien er kystbyerne:

  • Tucepi med sin lange strand og en beliggenhed nær Biokovo-bjergene.
  • Supetar på øen Brac med populære familievenlige hoteller.
  • Øen Hvar.
  • Den smukke gamle by Split.
  • Makarska Riviera.

Da Kroatien har et behageligt middelhavsklima med varme somre og milde vintre, så kan man få noget ud af ferie i landet året rundt, men selve højsæsonen er juli og august, hvor vejret er varmest, lysest og tørrest med mindst risiko for regn. Der findes masser af skovområder inde i landet, så her kan man tage op oplevelse i naturen, der er meget uspoleret med masser af plante- og dyreliv i eksotiske omgivelser og vildmark. I storbyerne som eksempelvis Dubrovnik kan man besøge masser af gamle spændende kirker og bygningsværker fra 1600-tallet i gotisk renæssancestil. Der kommer mere en million turister årligt til National parken Plitvice søerne, så dette er absolut et af trækplastrene til Kroatien, men også National parken Krka byder på en fantastisk naturoplevelse.

Dalmatien

Dalmatien er en region på østkysten af Adriaterhavet, der strækker sig fra Tribanj i nord til Konavle i syd. Her finder man storbyerne Split, Zadar og Dubrovnik, og det er værd at besøge områdets naturlige skønhed med et krystalklart hav, fantastiske strande samt den store historiske værdi af forskellige byer i området. Der er hele 4 nationalparker i Dalmatien (Krka, Paklenica, Kornati og Mljet), så alene disse trækker mange turister til, da her er både floder og store vandfald. Der findes også mange naturparker rundt omkring i Kroatien, så for naturinteresserede turister er Kroatien et sandt mekka af oplevelser. Mange rejser til populære øer i det centrale Dalmatien for at feste løs, og det gælder især øerne:

  • Brac.
  • Solta.
  • Hvar.
  • Vis.
  • Ciovo.

Disse øer kan alle prale med smukke strande, og især bør omtales den smukke strand Zlatni rat i byen Bol, der består af småsten i op mod 500 meter ud i havet og ændrer dens form under påvirkning af vind og bølger.  Stranden er blevet rangeret som en af de smukkeste strande i Europa.