Online rejsetips

Oplev en masse på ø-hop i Grækenland

Vil du gerne afsted på en billig ferie, da du helst rejser på budget? Så skal du tage på ø-hop i Grækenland! Grækenland bugner af eksotiske øer, som du kan besøge og rejse rundt i billigt.

Grækenland består af tusindvis af øer, og hvad bedre er, så har hver græsk ø sin egen hemmelighed. Så uanset om du er til fantastiske omgivelser eller måske maritime eventyr, vil der noget lige til din smag!

1. Kreta

Kreta er måske nok en af de mest populære øer blandt danske turister; og det er heller ikke uden grund. For her er billigt og ganske betagende. Kreta består af et bjergrigt landskab, og hvis du har mod på at køre rundt på ATV eller måske trekke i bjergene, vil du flere steder undervejs møde en fantastisk havudsigt.

2. Samos

På Samos finder du både billig overnatning og mad, men det er også her, du kan udforske græsk mytologi.  For ifølge den græske mytologi, blev Hera, Zeus’ kone, først på Samos. I tidernes morgen blev der bygget tre templer til hendes ære – i dag står dog kun en enkelt søjle tilbage. Det er med på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og er derfor et uundgåeligt must see på din tur til Samos.

Derudover byder Samos på smuk natur, lækre badestrande og et sundt maritimt liv.

3. Kalymnos

På Kalymnos kan du meget mere end bare dase på stranden og slikke sol. Her bliver der tilbudt mange forskellige aktiviteter for dig, der er sportsglad. Desuden er øen kendt for at høste natursvampe – det gør de på en af de ældste former for dykning; det vil sige, at dykkere udforsker havbundet i håbet om at fine natursvampe, som sælges på svampemarkeder og fabriksbutikker. Måske du har lyst til at prøve det?

Hvis du ikke er til aktiviteter under vandet, kan du i stedet klatre på Grande Grotta, hvor du fra den brede grotte har udsigt til havet. Det kræver dog, at du har kræfterne til at hænge i 50 meters højde fra en kalkstensvæg.