Online rejsetips

Det skal du vide om Gran Canaria

Vi danskere har mange foretrukne rejsemål, når den næste ferie skal bookes. En af de mest populære destinationer er den spanske ferieø Gran Canaria, der er en del af De Kanariske Øer. Det er da heller ikke så svært at forstå, hvorfor øen er et hit blandt så mange, da denne har et unikt udvalg af både strande, hoteller, restauranter, shoppingmuligheder, kulturelle oplevelser og ikke mindst godt vejr.

Et rejsemål for både børn og voksne

Mange familier foretrækker Gran Canaria som rejsedestination hvert år. Forklaringen skal ikke kun findes ét sted, men bunder i stedet i øens mange muligheder. Kombinationen mellem en flot natur, godt vejr det meste af året, en kort flyvetur fra Danmark og ikke mindst et flot udvalg af hoteller i alle prisklasser gør, at Gran Canaria er en meget familievenlig destination. Øen byder på gode familiehoteller, vandland, en Angry Birds aktivitetspark, en gokartbane samt mange andre unikke oplevelser for børn og unge.

Dertil har Gran Canaria en helt fantastisk natur, der giver mulighed for både at opleve delfiner og hvaler uden for Puerto de Mogán, ligesom I kan gå i sanddyner i Maspalomas. Øen har også flere små, hyggelige landsbyer, vinområder og forskellige museer, hvorfor ens kulturelle lyst også kan blive stillet.

Nyd Gran Canaria hele året rundt

Uanset om du planlægger at rejse til Gran Canaria i sommer- eller vinterhalvåret, kan det varmt anbefales. Vejret er stort set altid godt, og i gennemsnit byder alle måneder i året på mindst 24 regnfri dage, hvorfor risikoen for regn er lav.

Dagtemperaturerne ligger omkring 20°C i december, januar og februar, hvorfor I med fordel kan rejse væk fra den danske vinterkulde og i stedet nyde godt af varmen på Gran Canaria. I sommerhalvåret nærmer temperaturerne sig 30°C – det giver derfor rig mulighed for at tage på badeferie på øen.

Oplev Gran Canaria i en lejebil

Rigtig mange danskere vælger at leje en bil, når de er på Gran Canaria, for på den måde at opleve lidt mere af øen end blot det område, hvori de bor. Priserne er attraktive, og øens størrelse på 1560 km2 gør, at det er hurtigt at komme fra A til B.

Det tager ca. halvanden time at komme fra den ene side af øen til den anden. De mange flotte kystbyer og bjergene midt på øen gør det oplagt at leje bil i mindst 3 dage, så I har mulighed for at se lidt af hvert.