Online rejsetips

Gode tips til at køre på skiferie i bil

30125225_49ef10e012_b_skiing

Vælger man en kør-selv skiferie, er der en masse praktiske ting man skal tage i betragtning, inden man rejser. Det er for eksempel vigtigt at have styr på bilens sikkerhed, forsikringer, oppakningen, hvordan man vil finde vej osv.

Mange vælger at flyve, da det er noget mere simpelt. Men det kan nu være rigtig spændende at køre selv, hvilket giver en anden frihed. Man kan for eksempel vælge at overnatte et par steder på vejen, hvis der er andre steder man gerne vil se. Derudover kan man også pakke en del mere, da man kan have noget mere med i en bil end på et fly.

På samme måde som når du kører af sted på ferie til sydeuropa om sommeren, kan du snildt tage bilen syd på, på vinterferien.  Nogle af de steder du uden problemer kan tage hele familien med på skiferie i bil er f.eks. Østrig eller Frankrig, begge to favoritdestinationer for mange danskere der rejser syd på for at stå på ski.

Gode råd til turen

Er du mest til kør-selv løsningen kan du bruge nedenstående råd, inden du rejser af sted.

  • Tjek følgende på bilen: bremsevæske, motorolie, oliefilter, sprinklervæske, kølersystem, dæktrykket.
  • For yderligere sikkerhed få lavet et servicetjek hos din mekaniker. Det kan være en rigtig god idé, hvis du ofte kun bruger din bil til korte ture.
  • Sørg for at have styr på bilforsikringen og rejseforsikringen inden afrejsen, så der ikke bliver nogle problemer, hvis uheldet skulle være ude. Husk også at medbringe dine forsikringer, hvis du vil gøre brug af dem – medbringer du dem ikke, kan det blive en dyr fornøjelse.
  • Har du børn med kan det være en god idé at medbringe noget til underholdning såsom dvd afspillere eller iPads. På den måde kan man spare dem for en masse kedelig ventetid.
  • Medbring en skovl, mad og drikke, tæpper, puder og snekæder, hvis i skulle gå i stå undervejs.
  • Husk også at medbringe pas selvom i selv kører, så kan der godt være grænsekontrol i nogle af landene.
  • Medbring mønter til toiletbesøgende langs motorvejen.
  • Sørg for at få rigeligt at drikke undervejs, så du ikke bliver dehydreret og tag nogle pause for at blive kvikket lidt op.

Billede: wka

Skriv en kommentar